در مطلب قبل نکاتی مهم و ضروری که در زمینه سیم کشی ساختمان باید به طور کامل مورد توجه برقکاران قرار بگیرد، بیان شد. در این مطلب به ادامه آنها خواهیم پرداخت:
سیم کشی سیم کشی ساختمان

نکات مهم در سیم کشی ساختمان (قسمت دوم)

در مطلب قبل نکاتی مهم و ضروری در زمینه سیم کشی ساختمان باید توجه برقکاران قرار بگیرد، بیان شد. در این مطلب به ادامه آنها خواهیم پرداخت:

نحوه قرارگیری کلید ها و پریز ها در برق کشی ساختمان

  • به جهت تامین روشنایی لازم برای این محیط، کلید ها باید در ورودی آشپزخانه قرار گیرند و سهولت دسترسی به کلید ها به ویژه در شب اهمیت پیدا می کند.
  • برای اتصال فندک سر خود اجاق گاز به برق، باید پریز برق را پایین تر از سطح گاز قرار داد تا هیچ گونه تماسی با شعله نداشته باشد.
  • یکی از نکات کلیدی سیم کشی آشپزخانه ساختمان این است که از قرار دادن پریز برق در قسمتی که برای ماشین ظرفشویی تعیین شده، خود داری شود؛ زیرا احتمال وقوع حادثه، اتصال کوتاه و حتی آتش سوزی وجود دارد.
  • کلید های مربوط به روشن کردن هالوژن های سقف و آرگ از کلید مربوط به روشنایی اصلی این محیط متفاوت باشد؛ زیرا استفاده از هالوژن در موارد خاصی کاربرد دارد.
  • از جمله نکات مهم برای برق کشی بخش پذیرایی منازل مسکونی، استفاده از جعبه فیوز است که به عنوان جدید ترین، ایمن ترین و متداول ترین روش سیم کشی ساختمان توصیه می شود و در خصوص پذیرایی لازم است که در بخش های مختلف محیط، کلید ها و پریز های متفاوت با کاربری های متعدد را در نظر گرفت که از هر کدام به دیگری با استفاده از سیم هایی با قطر 2.5 سیم کشی انجام گردد و در نهایت کل کار به جعبه فیوز منتهی شود.

مراحل سیم کشی ساختمان و نصب کلید و پریزها بر روی دیوار

  • تهیه ی نقشه: با استفاده از یک نقشه ی دقیق شخص برقکار می تواند با سرعت و دقت بیشتری کار را به انجام رساند و لازم است که یک نقشه ی الکتریکال، بر اساس استاندارد های تعیین شده در خصوص سیم کشی ساختمان تهیه گردد تا مشخص شود که در کدام قسمت نیاز به کلید و پریز خواهد بود.

 

  • خط تراز: با استفاده از این خط، مطابق با استاندارد ها و نقشه و با توجه به فاصله ی لازم از کف زمین تا محل نصب کلید ها، دیوار را نشانه گذاری می کنند تا مشخص شود که در کدام نقطه باید کنده کاری انجام شده و در نهایت کلید ها و پریز ها با دقت کامل در فضای تعبیه شده ی روی دیوار نصب گردند.

 

  • در هنگام سیم کشی ساختمان، برای انجام دادن کنده کاری روی دیوار به منظور جای دادنلوله برق و قوطی کلید ها لازم است که با حفظ نکات ایمنی و تخریب نکردن دیوار، با ظرافت کامل و توسط ابزار های پیشرفته ی مخصوص برای این کار نظیر شیار زن، چکش برقی هلیتی و …. مکان مورد نظر را تراش داد و یک اندازه ی خاص برای قرار دادن کلید و پریز ها به دست آورد.

در مطلب قبل نکاتی مهم و ضروری که در زمینه سیم کشی ساختمان باید به طور کامل مورد توجه برقکاران قرار بگیرد، بیان شد. در این مطلب به ادامه آنها خواهیم پرداخت:

  • در مرحله ی بعدی برق کشی، قوطی های لازم در داخل دیوار و در شیار ایجاد شده قرار داده می شوند و پس از آن لوله های برق خرطومی، لوله برق پی وی سی یا … که برای عبور دادن سیم ها مورد استفاده قرار می گیرند، در جاهای مخصوص نصب می شوند. تمامی این کارها بر اساس نقشه ی مربوط به سیم کشی ساختمان است و در این جاست که اهمیت داشتن یک نقشه ی دقیق مشخص می گردد.

 

  • در مرحله ی پایانی شخص برقکار عملیات اصلی را انجام می دهد و با استفاده از ابزاری به نام فنر سیم کشی، انواع سیم های لازم برای برق، تلفن و آنتن را از داخل لوله ها عبور داده و به کلید و پریز ها وصل می کند و ارتباط آن ها را نیز با جعبه فیوز مقدور می سازد.

به صورت کلی می توان گفت در سیم کشی ساختمان، دو روش کلی برای ارتباط پریزها وجود دارد:

  • روش اول: استفاده از ترمینال برای ارتباط با پریز
  • روش دوم: استفاده از اتصال سیم های یک پریز به پریز دیگر

نکته مهمی که در این قسمت وجود دارد، این است که در واقع سیم فاز، می بایست در داخل جعبه فیوز هدایت شده و به یک فیوز اتصال یابد. به علاوه، می بایست این سیم، انشعابی از فیوز اصلی دریافت نماید. لازم به ذکر است که در برقکاری ساختمان، قطعه ای مسلی به نام شمش نول در جعبه فیوز وجود داشته که هم محل اتصال سیم نول می باشد.

www.electroniro.ir

دیدگاهتان را بنویسید